استانبول (Istanbul) بزرگترین شهر کشور ترکیه و مرکز فرهنگی و اقتصادی آن است که با مساجد باشکوه و زیبا، هتلهای لوکس و جاذبههای متعدد تاریخی و دیدنی، پذیرای گردشگران است.
استانبول در کنار تنگه بسفر و دریای مرمره قرار دارد. تنگه بسفر دو قاره آسیا و اروپا را از یکدیگر جدا میکند و به عبارتی استانبول تنها شهر بزرگ جهان است که در دو قاره قرار دارد. بندر طبیعی شاخ طلایی یا خلیج در این شهر واقع است.
این کلانشهر به عنوان پایتخت فرهنگ اروپا در سال ۲۰۱۰ انتخاب شده است. همچنین از لحاظ تعداد گردشگران خارجی سومین شهر توریستی جهان بهشمار میرود. اکثریت قریب به اتفاق مردم در سراسر ترکیه و در استانبول، مسلمان، و بهطور خاص اهل سنت هستند. جمعیت این شهر طبق آمار سال ۲۰۱۷ معادل ۱۵,۰۲۹,۲۳۱ بوده است.
استانبول به خاطر موقعیت مکانی، در نواحی آب و هوایی متفاوتی قرار دارد و دارای چندین خرد اقلیم است. آب و هوای مدیترانهای، آب و هوای گرمسیری مرطوب و آب و هوای اقیانوسی در بخشهای مختلف شهر مشاهده میشود. جولای گرمترین ماه سال است و میانگین دمای هوا به ۲۴ درجه میرسد. فوریه با میانگین دمای ۶ درجه، سردترین ماه سال است. استانبول و ترکیهی اروپایی، تابستانهای گرم و زمستانهای سرد همراه با بارش برف دارد. بهار و پاییز یعنی از آوریل تا مه و از سپتامبر تا اواسط نوامبر، بهترین زمان سفر به استانبول است زمانی که دمای هوا مطبوع و آسمان صاف است.
شهر تاریخی استانبول مساجد باشکوهی را در دل خود جا داده است که ساختار آنها، باورها و معماری دورههای مختلف تاریخی را که بر این شهر حکومت میکردند، به نمایش میگذارند. تقریبا تمام مساجد سلطنتی استانبول که به فرمان سلطانها در دوره حکومت عثمانی ساخته شدهاند معماری مشترکی دارند و شامل گنبد، محراب، مناره و حیاط هستند. مسجد سلیمانیه، مسجد سلطان احمد معروف به مسجد آبی، مسجد جدید با ۴۰۰ سال قدمت، مسجد بایزید، مسجد فاتح و مسجد ایاصوفیه نمونههایی از این مساجد هستند.
راهنمای تهیه بلیط و رزرو هتل در استانبول
قیمت های تور استانبول در ماه شهریور و ماه های پس از عید در بالاترین قیمت خودش قرار دارد. اما راه حل دیگری در این ماه های به اصطلاح وجود دارد، به این صورت که شما می توانید بلیط و هتل خود را از آژانس های مسافرتی مطمئن خریداری کنید. این کار حدودا ۱۰ تا ۲۰ درصد از هزینه های شما را کاهش می دهد. اما این نکته را باید در نظر داشته باشید که حتما قبل از این که به ماه های شلوغ سفر به استانبول برسید بلیط هواپیما و هتل محل اقامتتان را رزرو نمایید، زیرا در غیر صورت هیچ گونه کاهشی در هزینه های شما به وجود نمی آید.
امنیت در شهر استانبول
اگر بخواهیم امنیت در شهر استانبول را بررسی کنیم، باید بگوییم که استانبول شهری است که درست همانند تهران خودمان. همان قدر که در تهران شما باید حواستان به خودتان و وسیله هایی که همراهتان در مراکز شلوغ هست باشد استانبول هم دقیقا همینطور است. با توجه به این که در شهر استانبول دستگاه های ATM به راحتی پیدا می شوند شما حتی الامکان سعی کنید مقدار زیادی پول همراهتان نباشد. برخی محله های استانبول مانند برخی خیابان های منطقه سلطان احمد، از ساعت ۱۰ شب به بعد خیلی خلوت میشوند و در صورتی که در این ساعات در این خیابان ها پیاده هستید، با توجه به این که در این منطقه پلیس حضور دارد اما سعی کنید فورا تاکسی سوار شوید و به محل اقامتتان بازگردید. تمام مراکز خرید و موزه ها و دیگر مکان دیدنی برای توریست ها هنگام ورود دارای دستگاه ایکس ری می باشد.
هزینه اقامت در استانبول
همیشه هزینه اقامت یکی از مهمترین هزینه های در سفر می باشد. به خصوص در شهری مثل استانبول که جز پر بازدیدترین شهرهای ترکیه است برای همین تخفیف های ویژه گاهی هتل های برای با رقبای خود در این شهر می گذارند، بنابراین سایت های رزرو هتل و گردشگری را قبل از سفر خود چک کنید که از تخفیف ها مطلع باشید.
نکاتی برای رزرو هتل در استانبول
برای انتخاب رزرو هتل در استانبول باید توجه داشته باشید که اکثر هتل های این شهر در دو ناحیه بی اوغلو و فاتح قرار گرفته اند و دلیل آن وجود جاذبه ها و مراکز خریدی است که در آن محدوده وجود دارد.
اگر تصمیم گرفتید که در منطقه بی اوغلو (تکسیم) هتل بگیرید، در نزدیکی خیابان استقلال، میدان تکسیم، برج گالاتا و اسکله کاباتاش خواهید بود. اگر در منطقه فاتح (سلطان احمد) هتل بگیرید در نزدیکی موزه ایاصوفیه، مسجد آبی، کاخ توپکاپی، مسجد احمد سلطان، آب انبار بازیلیکا سیسترن، بازار بزرگ و اسکله امینونو خواهید بود.
اگرچه رزرو هتل در مرکز شهر و نزدیک بودن به جاذبه ها و مراکز خرید می تواند شرایط ایده آلی را برایتان به وجود بیاورد اما این نکته را هم توجه داشته باشید که هزینه اقامت در آن ها به نسبت هتلی که از مرکز شهر دور باشد بیشتر است.
شکم گردی در استانبول
با توجه به این که ذائقه ی غذایی مردم ترکیه با ایرانیان تقریبا یکسان است برای همین خورد و خوراک در این کشور برای مسافران ایرانی سخت نیست. تنوع غذایی در ترکیه بسیار بالاست در این راهنمای سفر به استانبول ما چند مورد از غذاهای محبوب در این شهر را به شما معرفی کنیم تا هنگام سفارش بین غذاهای ترکیه ای سردرگم نشوید.
- بورک| Borek
برای صبحانه ترکیه ای ها معمولا بورک میل می کنند. شما هم در سفر به شهر استانبول می توانید در وعده صبحانه خود بورک میل کنید.. بورک در واقع شامل پنیر و سبزیجات میان لایههای نازک خمیر است که اصطلاحا به آن یوفکا میگویند. ترکیب لایههای خمیر و پنیر و سبزیجات که تحت حرارت نیز قرار گرفته است.
- اسکندر کباب| Iskender Kebab
محبوب ترین و معروف ترین غذای ترکیه ای اسکندر کباب است. این غذای ترکیه ای بشقابی است که در آن ورقه های نازکی از گوشت که با چربی گوشت گاو، گیاهان محلی و ادویه جات طعم دار شده اند، به سیخ زده شده و به صورت عمودی کباب می شوند.
- لاهمعجون| Lahmacun
پیتزای ترکیه کمی با تمام پیتزاهایی که تا به حال خورده اید فرق دارد، لهمجون یا همان پیتزای ترکی از گوشت قیمه شده، پیاز، و فلفل قرمز تهیه می شود، برای بهبود عطر و طعم آن معمولاً کمی جعفری و آبلیمو هم به آن اضافه میکنند. پیتزای ترکی را حتما با لیوان دوغ میل کنید.
- سیبزمینی شکم پر | Kumpir
اورتاکوی شناختهشدهترین مکان برای خوردن کُمپیر یا همان سیبزمینی شکم پر پختهشدهی خودمان است. مواد رنگارنگ تشکیلدهنده کمپیر، مانند پنیر کاشار، سوسیس، غلات، سالاد مایونز، نخود و لوبیا، و چندین و چند خوراکی دیگر، ترکیبها و طعمهای مختلفی را در مقابلتان قرار میدهد.
- دسرهای ترکیه ای
حتما حتما در سفرتان به شهر استانبول سعی کنید که دسرهای خوشمزه ای شهر نظیر باقلوا، کشکول ( که تقریبا پودینگ شیر است ) اکمک کادایوف (نوعی نان است) را تست کنید و اگر توانستید مقداری از آن ها را تهیه کنید و با خود به ایران بیاورید تا با خوردن آن ها یاد سفر در ذهنتان تداعی شود.
- هزینه خورد و خوراک در استانبول
برای هزینه خورد و خوراک در استانبول زیاد نگران نباشید زیرا هزینه تقریبا مشابه تهران است.
هزینه های مربوط به غذا در این کشور را بر اساس سایت رسمی Numbeo ذکر می کنیم، که عبارتند از:
- برای یک وعده غذا در یک رستوران ارزان قیمت باید هزینه ۲۵ لیر را بپردازید.
- برای صرف یک وعده غذای دو نفره در یک رستوان متوسط باید ۱۰۰ لیر پرداخت کنید.
- قیمت منوهای مک دونالد در شهر مالاگا به نسبت ارزان تر است و مبلغ ۲۰ لیر می باشد.
- برای تهیه آب معدنی ۱۰ لیر و اگر بخواهید یک فنجان قهوه میل کنید باید بابت آن ۱۰ لیر بپردازید
- نوشیدنی معروف ترکیه
- در سفر به ترکیه فراموش نکنید که قهوه ی ترک یا چای به همراه باقلوای ترکی را میل کنید! سعی کنید جرعه قهوه ی ترک را میل کنید تا در دل و روحتان طعم دلنشین آن ثبت شود.
- یکی از آن نوشیدنیهای که یا عاشقش میشوید یا دیگر طرفش نمیروید! آیران یکی از نوشیدنیهای ملی ترکیه است که مشابه دوغ از ترکیب ماست سرد با آب و نمک تهیه میشود. آیران خصوصا در تابستان بسیار میچسبد.
- راهنمای حمل و نقل در شهر استانبول
- سیستم حمل و نقل در شهر استانبول شامل تاکسی، اتوبوس، ترامول و کشتی می شود. پیشنهاد ما این است که اگر قصد گشت و گذار توریستی دارید از مترو و تراموا استفاده کنید.
اماکن گردشگری استانبول
مسجد آبی استانبول (مسجد سلطان احمد)
(Blue Mosque)
مسجد آبی استانبول که با نامهای مسجد سلطان احمد و مسجد کبود نیز شناخته میشود، یکی از زیباترین مسجدهای شهر استانبول بهشمار میرود. این مسجد در نزدیکی مسجد ایاصوفیه قرار گرفته است و از لحاظ ظاهری و معماری شباهتهای بسیاری به آن دارد. ویژگی بارز معماری مسجد آبی که قدمت آن به قرن ۱۷ میلادی بازمیگردد، شش مناره آن محسوب میشود. به هنگام عبور از دریا، تماشای منظره منحصربهفرد مسجد آبی استانبول را نباید از دست داد.
بازار بزرگ استانبول
(Grand Bazaar)
بازار بزرگ استانبول دارای ۶۵ خیابان سرپوشیده است که مجموعا ۴۰۰۰ مغازه، کافه، رستوان، مسجد و محوطه باز را شامل میشود. این مجموعه قدیمیترین و بزرگترین بازار سرپوشیده در دنیا است که در آن انواع مغازهها در زیر یک سقف گرد هم آمدهاند. همچنین گفته میشود که سمجترین فروشندگان دنیا در این بازار وجود دارند، بهطوری که در فروشندگی بسیار مهارت دارند و شما را متقاعد خواهند کرد تا خرید کنید. به این دلیل است که در زمان ورودتان به این بازار باید یک نفس عمیق بکشید، حالت دفاعی به خودتان بگیرید و بعد وارد شوید. بازار بزرگ استانبول به دستور سلطان محمد دوم، معروف به سلطان محمد فاتح در سال ۱۴۶۱ و پس از فتح قسطنطنیه (استانبول امروزی)، روی خرابههای بازار دوران بیزانس ساخته شد.
آب انبار باسیلیکا
(Basilica Cistern)
آبانبار باسیلیکا با ستونها و سقفهای طاقی شکل و سازههای هنری بسیار زیبا، بزرگترین آبانبار در میان چند صد آبانبار باستانی زیر سطح شهر است. اگر دوست دارید در گرمای تابستانی کمی خنکی طبیعی هوا را احساس کنید، در این آبانبار قدم بگذارید. همچنین اغلب اوقات اجراهای موسیقی و رقص در این مکان برگزار میشود.
برج گالاتا
(Galata Tower)
برج گالاتا در یکی از شلوغ ترین مناطق شهر ساخته شده است و از برجهای قرون وسطایی استانبول بهشمار میآید. با بازدید از این برج میتوانید زندگی مدرن و امروزی ترکها را در کنار تاریخ و تمدنشان بهوضوح مشاهده کنید و از این همه هماهنگی و زیبایی لذت ببرید. این برج بهعنوان نماد تنگه بسفر، محله گالاتا و شهر استانبول شناخته میشود؛ زیرا در شمالیترین نقطه تنگه دلفریب بسفر واقع شده است. برج گالاتا در اولین نگاه بینندگان را به یاد فیلمهای قدیمی اروپایی میاندازد و با کلاه مخروطیشکلش حسابی خودنمایی میکند. بناهای تاریخی زیادی در سراسر استانبول وجود دارد؛ اما کمتر بنایی چشماندازی را دارد که این برج به بینندگان هدیه میدهد. ارتفاع این برج ۶۶.۹۰ متر است و اگر کلاهک مخروطیشکلش را در نظر نگیریم، این عدد بهصورت تقریبی به ۶۲.۵۹ میرسد. اگر هم از تزییناتی که بر فراز آن استفاده شده است، چشمپوشی کنیم، ارتفاعش به ۵۱.۶۵ متر خواهد رسید. این برج در زمان ساخت، یعنی در قرن چهارده و حدود سال ۱۳۴۸ میلادی، بلندترین ساختمان استانبول به حساب میآمد؛ اما امروزه با آن که ۹ طبقه دارد، قامتش در میان ساخت و سازهای شهری کمتر به چشم میآید.
میدان هیپودروم یا میدان اسب دوانی استانبول
(Hippodrome)
میدان هیپودروم استانبول یا میدان ارابهرانی در زمان امپراتوری روم برای مسابقات ارابهرانی ساخته شد. مسابقات ارابهرانی یکی از مسابقات محبوب در دوران روم باستان بهشمار میرفت و میدانهای ارابهرانی از ویژگیهای مشترک شهرهای یونانی محسوب میشوند. امروزه از این میدان با نام سلطان احمد یاد میشود و تنها بخشهایی از بنای اولیه باقی مانده است. برخی از اهالی این میدان را میدان اسب نیز مینامند.
موزه باستان شناسی استانبول
(Istanbul Archaeological Museum)
موزه باستانشناسی استانبول که در سال ۱۸۹۱ تاسیس شد، اولین موزهی ترکیه بهشمار میرود. در این موزه میتوان آثار مکشوفهی آشوریها، بابلیها، مصریها، اورارتیان، هیتیها، رومیها، یونانیها و هلنیها را دید. همچنین میتوان از قدیمیترین ساختمان سکولار عثمانی که به سبک کوشکهای ایرانی در استانبول ساخته شده است، بازدید کرد.
کاخ باشکوه دلما باهچه
(Dolmabahce Palace)
کاخ دلمهباغچه در شهر استانبول ترکیه، در سمت اروپایی تنگه بسفر واقع شده است و از سال ۱۸۸۹ تا ۱۹۰۹ میلادی، از آن بهعنوان مرکز اداری اصلی امپراتوری عثمانی استفاده میشد. این کاخ با بنایی مجلل و باشکوه، یکی از بهترین نمونههای تاثیر تزئینات و معماری اروپایی بر معماری دوران امپراتوری عثمانی در قرن نوزدهم میلادی است. دلمهباغچه به دستور سلطان عبدالمجید اول در سال ۱۸۵۴ ساخته شد تا بهجای کاخ توپکاپی، اقامتگاه اصلی سلطان و خانوادهاش باشد. باغهای حوالی کاخ با حوضها، فوارهها و باغچههای گل زیبا تزئین شدهاند. فضای داخلی کاخ نیز ترکیبی از سبکهای روکوکو، باروک، نئوکلاسیک و المانهای عثمانی است و با شمعدانها و چلچراغهای بزرگ و باشکوه، وسایلی به سبک فرانسوی و نقاشیهای دیواری خیرهکننده مزین شده است.
مسجد سلیمانیه
(Suleymaniye Mosque)
مسجد سلیمانیه از مساجد جامع استانبول بهشمار میرود و به دستور سلطان سلیمان اول، توسط معمار سینان بین سالهای ۱۵۵۰ تا ۱۵۵۷ ساخته شده است. این مسجد در شمال دانشگاه استانبول قرار دارد و دارای چشماندازی زیبا از گلدن هورن است. گنبد مسجد ارتفاعی برابر با ۵۳ متر و قطری معادل ۲۷.۵ متر دارد. همچنین این بنا به سنت عثمانی دارای چهار گلدسته است که نشان از ساخت مسجد به دستور یک پادشاه دارد. سبک معماری آن نیز مانند دیگر کارهای معمار سینان و معماران عثمانی، ترکیبی از سبک معماری بیزانسی و اسلامی است. بر پایه رسم آن دوره، این مسجد ساختمانهای جانبی نظیر حوزه علمیه، حمام، کتابخانه، کاروانسرا، بیمارستان و آشپزخانه عمومی نیز دارد. اگرچه این مسجد کمتر از مسجد ایاصوفیه مزین شده است؛ اما همچنین تشابهات زیادی بین آن دو میتوان یافت. در باغ پشت سلیمانیه به جز آرامگاههای سلطان سلیمان اول، همسر و دخترش، آرامگاههای سلطان سلیمان دوم و سلطان احمد دوم قرار گرفتهاند. پس از گذشت سه سال مرمت گسترده توسط معماران و خوشنویسان و تحت نظر مورخان تاریخ و همچنین هزینه شش میلیون و سیصد هزار یورو، در عید قربان سال ۲۰۱۰ این مسجد بازگشایی شد.
مسجد رستم پاشا
(Rüstem Paşa Mosque)
مسجد رستم پاشا در استانبول، در سال ۱۵۶۱ به دستور رستم پاشا، صدراعظم و توسط معمار سینان ساخته شد. از آنجا که زمینهای منطقه امینونو هم مرکز تجاری و هم گود بودند، معمار سینان در زیر مسجد مخازن و دکانهایی ساخته است. ارزش اصلی مسجد ناشی از نقوش گلهایی مانند میخک، مینا، لاله، رز و زنبق است که بهعنوان نمونهای از چینیکاری در قرن ۱۶ شناخته میشوند و روی دیوارهای شبستان ورودی و ستونهای پافیلی داخلی به چشم میخورند.
موزه هنر مدرن استانبول
(Istanbul Museum of Modern Art)
موزه هنر مدرن استانبول با افتتاح در سال ۲۰۰۴، اولین موزهی غیردولتی در ترکیه بهشمار میرود که آثار هنری مدرن را به نمایش گذاشته است. این موزه شامل کلکسیون گستردهای از آثار هنری بینالمللی میشود که برای علاقمندان هنر جالب توجه است. موزه هنر مدرن استانبول که به هویت فرهنگی بهای بسیاری میدهد، برنامههای آموزشی و اجتماعی متعددی را نیز برای بومیها و توریستها برگزار میکند.
بازار ادویه استانبول
(Spice Bazaar)
بازار ادویه استانبول در سال ۱۶۶۳ بهعنوان توقفگاه کاروانهای شتری که از طریق جادهی ابریشم سفر میکردند، ساخته شد. خانمها احتمالا عاشق این بازار خواهند شد. از زعفران گرانبها گرفته تا خاویار و حنا، هر جنسی را میتوان در این بازار پیدا کرد. بازار ادویه استانبول روزهای یکشنبه تعطیل است.
ایاصوفیه کوچک
(Küçük Aya Sofya)
مسجد ایاصوفیه کوچک بین سالهای ۱۵۰۶ تا ۱۵۱۳ میلادی توسط حسین آقا، خواجه رئیس بایزید دوم با تغییر کاربری از کلیسا پایهگذاری شد. کلیسای سابق را با قدمتی که به سال ۵۳۶ میلادی بازمیگشت، یوستینیانوس برای دو قدیس به نامهای سرگیوس و باکوس ساخته بود. نام مسجد فعلی به دلیل شباهتی که به ایاصوفیه دارد، ایاصوفیهی کوچک انتخاب شده است. البته این کلیسا پیش از ایاصوفیه بنا شده بود. با اینکه بیشتر تزیینات موزاییککاری این مکان از بین رفتهاند، هنوز میتوان کتیبهی یونانی یوستینیانوس، همسرش تئودورا و تمام قدیسان را در ردیف کتیبهها مشاهده کرد.
موزه هنرهای ترکی و اسلامی
(Museum of Turkish and Islamic Arts)
موزه هنرهای ترکی و اسلامی استانبول در میدان سلطان احمد، در ناحیه فاتح قرار دارد. ساختمان موزه در سال ۱۵۲۴ میلادی ساخته شده است و پیشتر کاخ ابراهیم پاشای پارگایی، همسر خدیجه سلطان و دومین وزیر ارشد سلیمان یکم بود. این موزه دارای یکی از بهترین مجموعههای فرش در جهان است که الهامبخش نقاشان اروپایی همچون هانس هلباین بوده است. یکی از آن قطعات مجموعه، فرشی ساخت شهر سلجوق است که ۸۰۰ سال قدمت دارد. از دیگر آثار ارزشمند این موزه میتوان یه تذهیبهای خطی، فلزکاریهای پیچیده، سرامیکها و چادرهای عشایری اشاره کرد.
قلعه یدیکوله استانبول
(Yedikule Fortress)
قلعه یدیکوله که با نام قلعه هفت برج نیز شناخته میشود، بنایی تاریخی در یدیکوله، در محله فاتح استانبول است و قدمت آن به سال ۱۴۵۸ میلادی بازمیگردد. این قلعه محل سکونت باب عالی و همچنین زندان بوده است و یکی از قلعههای صعبالعبور در استانبول به حساب میآید. قلعه یدیکوله در قرن پنجم میلادی، توسط تئودئوس دوم ساخته شد و بخشهای جنوبی دیوارهی دفاعی قسطنطنیه را تشکیل میداد. طاق بزرگ این قلعه با نام پورتا آئورا، به معنای دروازهی طلایی، مشهور است؛ چراکه درهای این دروازه طلاکاری شده بودند. وقتی عثمانیها شهر را به تصرف درآوردند، از این قلعه بهعنوان دژ نظامی و بعدها به عنوان زندان و محل اعدام استفاده میکردند.
موزه پرا استانبول
(Pera Müzesi)
موزه پرا با موضوعیت هنر و فضایی خاص و منحصربهفرد، در ذهن بازدیدکننده حالوهوای مشرق زمین را تداعی میکند. این موزه که فقط یک دهه از عمر آن میگذرد، در ساختمان سابق یک هتل قرار دارد. مجموعه موزه شامل نقاشیهای زیبا، ظروف سفالی و کلکسیونهای گوناگونی از اشیا هنری دیگر میشود و تمرکز آن بیشتر روی آثار نقاشی مرتبط با نگارگری عثمانی، هنر شرقشناسی در قرن ۱۹ میلادی و آثار برجسته مرتبط با کاشی و سرامیک چینی است.
اسکودار از افسانهایترین جاهای دیدنی استانبول
(Üsküdar)
اسکودار استانبول یکی از بهترین جاهای دیدنی استانبول است. شما می توانید از میان شلوغی ها وارد آب های آسیا شوید. لنج از کنار برج دختر یا به ترکی Kiz Kulesi) )می گذرد که بر جزیره کوچکی حدود ۲۰۰ متری ساحل جای گرفته است.
نام برج دختر از افسانه ای گرفته شده است که در آن شاهزادهای توسط پدرش زندانی شده بود تا از تقدیر شومی که پیشگویی خبیث برای او در نظر گرفته بود، در امان بماند. پیشگویی این بود که او روزی بر اثر نیش یک مار بزرگ خواهد مرد! نکته ی جالب اینجاست که سرانجام آن شاهزاده بر اثر نیش ماری که در سبد تجهیزات پنهان شده بود، درگذشت.
این برج در ابتدا، یک قلعه ی بیزانس مربوط به قرن دوازدهم بود. قدمت برج کنونی به قرن هیجدهم برمی گردد و به عنوان فانوس دریایی، دفتر گمرک و برج دیده بانی از آن استفاده میشود.
خیابان استقلال و میدان تکسیم
(İstiklal Caddesi and Taksim)
اگر به استانبول سفر کنید و خیابان استقلال و تقسیم را نبینید، مثل این است که در پاریس باشید و به شانزلیزه سر نزنید! میدان تقسیم و خیابان استقلال در منطقه بیاوغلو در قسمت اروپایی استانبول قراردارد. در گذشته این خیابان به نام جاده کبیر شناخته می شده است. اما بعد از پیدایش جمهوری ترکیه در سال ۱۹۲۳ نام این منطقه به میدان تقسیم و خیابان استقلال تغییر یافت.
میدان تقسیم و خیابان استقلال مشهورترین جاهای دیدنی استانبول و شاید بتوان گفت در تمام ترکیه هستند. دلیل معروفیت این خیابان به دلیل وجود مغازه ها، رستوران ها، کافه تریاها، سینماها، گالری های هنری و آثار تاریخی است که در این منطقه قرار گرفته است. در طول خیابان استقلال یک تراموای قدیمی در حال حرکت است که مسیر ۳ کیلومتر از میدان تقسیم تا انتهای خیابان استقلال را طی می کند. این تراموا بعد از تراموای لندن، دومین تراموای قدیمی در سرتاسر دنیا میباشد.
بسیاری از ایرانی ها، تور استانبول را به قصد خرید از مراکز خرید استانبول انتخاب می کنند. به همین دلیل خیابان استقلال استانبول یکی از معروفترین مراکز خرید ترکیه میباشد و برای خرید لباس در ترکیه بسیار مناسب است. در این مکان میتوان پوشاک و البسه ترک که یکی از بهترین دوخت ها را در دنیا دارند خریداری کرد. از این رو باید گفت استانبول گزینه خوبی برای خرید است.