ارائه خدمات شنبه تا پنج شنبه از 9 تا 17

آزمون تومر

 


آزمون تومر آشنایی با جزئیات آزمون بین المللی زبان ترکی

مقدمه

ترکیه یکی از کشورهای همسایه ایران است که بسیاری از مردم ایران، این کشور را به عنوان مقصد مهاجرت خود انتخاب می‌کنند. کم بودن مسافت و شباهت آداب و رسوم، ترکیه را به یک مقصد مهاجرتی محبوب تبدیل کرده است. برای مهاجرت به کشور ترکیه و تحصیل در دانشگاه‌های آن باید در آموزن تومر Tomer شرکت کنید. تومر آزمون بین المللی زبان ترکی است که برای پذیرش گرفتن در دانشگاه‌های کشور ترکیه به آن نیاز خواهید داشت. اهمیت آزمون تومر همانند آزمون‌های بین المللی انگلیسی، آیلتس و تافل است. دانشگاه‌های دولتی کشور ترکیه در هنگام پذیرش دانشجو داشتن مدرک تومر با نمره قبولی را الزامی می‌دانند و اگر داوطلبی این مدرک را نداشته باشد، نمی‌تواند در دانشگاه مورد نظرش تحصیل کند.

 

آزمون تومر چیست؟

تومر مخفف مرکز آموزش زبان ترکی است و همانند آزمون یوس اهمیت بسیار زیادی نزد دانشگاه‌های این کشور دارد. در امتحان تومر سطح مهارتی داوطلب در زبان ترکی سنجیده می‌شود و داوطلب آزمون باید به یک سطح قبل قبولی برسد تا بتواند در دانشگاه‌های کشور ترکیه پذیرش بگیرد. همانطور که در ابتدای مطلب هم گفته شد، کشور ترکیه در سال‌های اخیر مقصد مهاجرت بیشتر مردم ایران شده است. بسیاری از دانشجویان ایرانی قصد دارند تا تحصیلات خود را در دانشگاه‌های کشور ترکیه ادامه دهند و برای انجام این کار نیاز دارند تا زبان ترکی را به خوبی یاد بگیرند.

کشور ترکیه از سیاست کشورهای انگلیسی زبان پیروی کرده است و آزمون مشخصی را برای سنجش سطح زبان داوطلبان دانشگاه‌ها برگزار می‌کند. اما با این تفاوت که کشور ترکیه حتی کلاس‌های آمادگی آزمون را هم توسط خود مرکز تومر برای داوطلبان برگزار می‌کند.

 

آزمون تومر چگونه برگزار می‌شود؟

این امتحان از آنجایی که بین المللی است در برخی از کشورهای جهان از جمله ایران برگزار می‌شود. باید بدانید که این آزمون به طور رسمی تحت نظر دانشگاه‌های شهر آنکارا و در سایر شهرهای کشور ترکیه برگزار می‌شود. برای شرکت در آزمون تومر در داخل کشور ترکیه نیازی نیست که ویزای خاصی را تهیه کنید. افراد ایرانی برای رفتن به کشور ترکیه نیازی به دریافت ویزای خاصی ندارند و با ویزای توریستی می‌توانند به سادگی وارد خاک ترکیه شوند. در این بخش ممکن است سوالی برای افراد پیش بیاید که با وجود مراکز برگزاری آزمون در ایران، چه نیازی است که حتما به کشور ترکیه سفر کرد و هزینه‌های بالایی را متحمل شد.

علت معرفی این روش این است که بسیاری از مردم با سرمایه گذاری و خرید خانه به ترکیه مهاجرت می‌کنند یا برای انجام امور تجاری خود در طول سال بارها مسافر این کشور هستند. شرکت کردن در مرکز اصلی برگزاری آزمون و دوره‌های تخصصی آن، امتیازهای خاص خودش را دارد و به این دسته از افراد توصیه می‌شود. بسیاری از افرادی که به صورت سرمایه گذاری مهاجرت می‌کنند، دوست دارند تا تحصیلات خود را در دانشگاه‌های ترکیه ادامه دهند، به همین دلیل باید به مراکز تومر در داخل ترکیه مراجعه کنند و مدرک زبان ترکی را بگیرند. اگر شما قصد دارید قبل از سفر مدرک خود را بگیرید، می‌توانید به مراکز معتبر تومر در ایران مراجعه کنید.

 

آشنایی با مرکز آموزش زبان ترکی (Tömer)

مرکز تحقیقات و آموزش زبان ترکی در سال 1984 با هدف آموزش رسمی زبان ترکی و سایر زبان‌هایی مثل آلمانی، انگلیسی و فرانسوی برای افراد خارجی تاسیس شد. پس از این سال افراد غیر بومی در کشور ترکیه می‌توانند با شرکت کردن در دوره‌های این موسسه مدرک زبان خود را بگیرند. مرکز تومر تحت نظارت دانشگاه آنکارا است و در شهرهای مختلف کشور ترکیه شعبه دارد تا دسترسی به امکانات موسسه برای همه افراد آسان باشد. مدرکی که مرکز تومر صادر می‌کند، نزد سفارت کشور ترکیه و دانشگاه‌های این کشور اعتبار بالایی دارد و برای مهاجرین تحصیلی امتیاز بزرگی است.

 

ثبت نام در آزمون تومر

آزمون تومر همانند دیگر آزمون‌های بین المللی به مدارک معتبر و مختلفی نیاز دارد تا بتواند شرکت‌کنندگانی که بیشتر خارجی هستند را ثبت نام کند. برای ثبت نام در این آزمون به دو عکس پرسنلی استاندارد (پس زمینه سفید) نیاز دارید.

آقایانی که کارت معافیت یا پایان دوره سربازی را ندارند ممکن است در این قسمت با نگرانی بزرگی مواجه شوند، زیرا دریافت پاسپورت بدون کارت معافیت یا پایان خدمت، غیر ممکن است. اما نگران نباشید، با ترجمه رسمی شناسنامه خود به زبان ترکی، می‌توانید برای شرکت در آزمون ثبت نام کنید و داخل ایران امتحان بدهید. البته اگر همچنان در حال تحصیل هستید، می‌توانید از گواهی اشتغال به تحصیل و سایر مدارک مورد نیاز برای دریافت پاسپورت استفاده کنید. با دریافت پاسپورت در هنگام سفر یک گام جلوتر خواهید بود.

زمانی که مدارک آماده شد، به مراکز معتبر ثبت نام آزمون مراجعه کرده و هزینه شرکت در آزمون را به طور کامل پرداخت کنید. پس از انجام این مرحله نام کاربری و رمز عبور سامانه UTS را دریافت می‌کنید. در این سامانه آزمون‌های آزمایشی و نمونه سوالات قرار داده شده تا با شرکت کردن در آن‌ها بتوانید سطح زبان خود را بسنجید. این آزمون‌های مجازی سطح زبان ترکی داوطلب را تعیین می‌کنند تا آزمون بر اساس مهارت وی برگزار شود. به همین دلیل شرکت کردن در آزمون‌های مجازی سامانه UTS ضروری است.

 

برای آزمون تومر چقدر باید هزینه کرد؟

از آنجایی که تومر یک آزمون بین المللی است، هزینه‌ها بر اساس ارزهای بین المللی خواهد بود. متاسفانه در کشور ما نرخ ارز نوسانات بسیار بالایی دارد و اگر در این بخش به تومان هزینه‌ها را ذکر کنیم، اعتبار مطلب تنها یک روز خواهد بود. در این بخش از مطلب هزینه‌های آزمون را به صورت یورو بیان می‌کنیم و داوطلب باید نرخ روز ارز را برای تامین هزینه در نظر بگیرد. هزینه آزمون نسبت به سطح متغیر است، به طور مثال برای سطح دیپلما آزمون باید مبلغ 150 یورو بپردازید یا دریافت مدرک سرتیفیکا حدود 100 یورو برای داوطلب هزینه خواهد داشت.

نکات مهمی که باید بدانید

شرکت کردن در تمام آزمون‌های بین المللی، یک سری نکات خاص دارد تا داوطلب با رعایت کردن آن‌ها راحت‌تر بتواند در امتحان موفق شود. اگر قصد دارید در امتحان تومر شرکت کنید، باید به یک سری نکات مهم توجه کنید تا از هدر رفتن وقت و پرداخت هزینه‌های بیهوده جلوگیری کنید.

 

برای ورود به دانشگاه‌های ترکیه باید حداقل نمره C1 را در امتحان تومر کسب کنید

مدرک پایانی آزمون دو نوع متفاوت دارد و اعتبار آن‌ها با هم متفاوت است، مدرک دیپلم تومر اعتبار دائمی دارد و اعتبار سرتیفیکا تومر پس از دو سال به اتمام می‌رسد

نتیجه آزمون پس از 10 الی 15 روز اعلام می‌گردد، پس برای دریافت نتیجه خود اندکی صبور باشید

آزمون‌های سامانه UTS سطح مدرک داوطلب را مشخص می‌کند، اگر می‌خواهید به سطح بالاتری دست پیدا کنید باید از دوره‌ها و کتاب‌های امتحان تومر استفاده کنید

کتاب Hitit بهترین و کامل‌ترین مرجع آزمون تومر است که می‌توان تهیه کرد

 

بخش‌های مختلف آزمون تومر و نحوه برگزاری

مهارت‌هایی که در آزمون تومر بررسی می‌شوند 6 بخش مختلف هستند. در امتحان تومر 240 دقیقه فرصت دارید تا به 100 سوال پاسخ بدهید. به طور کلی ساختار تومر همانند آزمون آیلتس و تافل است. بخش‌های مختلف این آزمون عبارتند از:

 

Reading

Listening

Writing

Structure

Spoken Production

Spoken Interaction

 

 

مدرک‌های امتحان تومر

به طور کلی دو نوع مدرک برای آزمون تومر وجود دارد. هر یک از این مدرک‌ها اعتبار متفاوتی دارد و در سطوح مختلفی صادر می‌شوند. در این بخش از مطلب قصد داریم تا هر کدام از این مدرک‌ها را معرفی کنیم.

 

دیپلما

اعتبار این مدرک به صورت دائم العمر است و تا زمان که فرد زنده باشد قابل استفاده است. برای دریافت این مدرک باید در آزمون خاصی به نام Yüksek Türkce Sınavı شرکت کرد و نمره قبولی را به دست آورد. اگر در این آزمون نمره قبولی را کسب کنید، مهارت شما در زبان ترکی برای همیشه به اثبات خواهد رسید. مدرک دیپلما تومر اعتبار بسیار بالایی دارد و برای افرادی که این مدرک را دریافت می‌کنند مزایای زیادی خواهد داشت.

برای اینکه در دانشگاه‌های کشور ترکیه ادامه تحصیل بدهید باید نمره C1 را کسب کنید. داوطلبانی که مدرک دیپلما تومر با این نمره دارند به راحتی‌ می‌توانند در دانشگاه مورد نظر خود پذیرش بگیرند. بسیاری از سازمان‌ها و شرکت‌های کشور ترکیه مدرک دیپلمای تومر را یک مدرک معتبر می‌شناسند و هنگام استخدام افراد وجود این مدرک را الزامی می‌دانند. اگر قصد دارید تا در یک شرکت ترکی استخدام شوید باید نمره حداقل C2 را در مدرک دیپلما تومر خود داشته باشید. به همین دلیل است که وجود چنین مدرکی در رزومه، فرصت‌های طلایی تحصیلی و کاری را برای داوطلب ایجاد می‌کند.

 

سرتیفیکا

مدرک سرتیفیکا تومر بر خلاف دیپلما اعتبار محدودی دارد و اعتبار آن پس از 6 الی 24 ماه به پایان می‌رسد. مدرک سرتیفیکا دو سطح مختلف دارد که به صورت مقدماتی (Temel) و متوسط (Orta) شناخته شده هستند. اعتبار سرتیفیکا مقدماتی تنها 6 ماه است و باید حداقل نمره B2 را برای دریافت این مدرک کسب کنید. سطح متوسط اعتبار دو ساله دارد و داوطلب برای دریافت این مدرک باید سطح زبان ترکی خود را به نمره B1 برساند.

 

سطح‌های مختلف آزمون تومر

امتحان تومر از لحاظ کیفیتی و مهارت، سطوح مختلفی دارد که با حروف و اعداد لاتین مشخص می‌شود. اگر از داوطلبان امتحان تومر هستید باید بدانید که چه امتیازی را در این امتحان کسب کنید تا مدرک تومر شما برای اهدافتان مناسب باشد. دانشگاه‌های کشور ترکیه به نمره امتحان تومر توجه ویژ‌ه‌ای دارند اگر دانشجویی حداقل نمره تومر مورد نظر آن‌ها را نداشته باشد، نمی‌تواند در دانشگاه ادامه تحصیل دهد. در این بخش از مطلب قصد داریم تا سطوح مختلف امتحان تومر را معرفی کنیم.

 

سطح پیشرفته C1 و C2

کسانی که مدرک تومر خود را در چنینی سطحی دریافت می‌کنند، یعنی مهارت بسیار بالایی در زبان ترکی دارند. C1 به این معناست که فرد مهارت بالایی هنگام صحبت کردن در موضوعات مختلف دارد و خیلی روان می‌تواند به زبان ترکی صحبت کند. افرادی که نمره C2 را درمدرک تومر خود دارند، می‌توانند با زبان ترکی راجع به موضوعات علمی صحبت کنند. این سطح بیشترین نمره در آزمون تومر است که نشان می‌دهد فرد داوطلب می‌تواند همانند زبان مادریش، به زبان ترکی صحبت کند.

 

سطح متوسط B1 و B2

این سطح نشان می‌دهد که فرد توانایی صحبت کردن برای انجام کارهای روزانه را دارد و به راحتی می‌تواند با افراد ترک زبان ارتباط برقرار کند. B2 نمره خوبی در این سطح است که وجود آن در مدرک، به داوطلب پذیرش دانشگاه‌ها کمک می‌کند تا در دانشگاه مورد نظر خود تحصیل کند.

 

سطح مبتدی A1 و A2

کسانی که در این سطح از زبان ترکی قرار دارند، می‌توانند مکالمات ساده را انجام دهند یا به سوالات ساده روزمره پاسخ بدهند. دانش این افراد در زبان ترکی بسیار محدود است و فقط توانایی صحبت کردن در موضوعات خیلی ساده را دارند.

تومر (TÖMER)، مرکز برنامه ریزی و تحقیق ترکی و زبان های خارجی وابسته به دانشگاه آنکارا در سال 1984، با هدف آموزش زبان ترکی به همه اشخاص در سراسر دنیا که زبان مادری آنها ترکی نیست، تاسیس شد. کسانی که زبان ترکی ر ا به عنوان یک زبان خارجی یاد گرفته اند و به دنبال پذیرش در دانشگاه های ترکیه می باشند؛ همچنین کسانی که مایل به تدریس ترکی هستند و یا مترجمانی که می خواهند مهارت زبان ترکی خود را مستند کنند، و به طور خلاصه هر کسی که می خواهد مهارت زبان ترکی خود را بسنجد، می توانند در این آزمون شرکت کنند.

سنجش مهارت های زبان ترکی استانبولی در این آزمون در 2 مرحله، به صورت شفاهی و کتبی، انجام می شود. زبان آموزان بر اساس معیارهای ارزشیابی تعیین شده برای قبولی در آزمون حداقل از امتیاز 100 باید 70 را کسب نمایند. زبان آموزانی که موفق به گرفتن مدرک TÖMER شده اند مدرک آن ها برایشان فرستاده می شود.

سیستم امتیاز دهی در آزمون TÖMER

 سیستم امتیاز دهی در آزمون TÖMER

مهارت ها

بیشترین امتیازها

کمترین امتیازها

درک مطلب2525
خواندن2515
مکالمه159
توضیح شفاهی106
توضیح کتبی2515
جمع10060

 

آزمون تومر زبان ترکی استانبولی در حیطه مهارت های که در قسمت زیر تعیین شده است برگزار می شود:

  1. درک مطلب
  2. خواندن
  3. مکالمه
  4. نوشتار

در این آزمون حداقل باید 50% از امتیاز هر یک از مهارت های ذکر شده کسب شود. به داوطلبانی که امتیاز بین 59-50 کسب کنند مدرک A2، داوطلبانی که امتیاز بین 65-60 کسب کنند مدرک B1، شرکت کنندگانی که امتیاز بین 70-66 را به دست آورند مدرک B2، و به آن دسته از داوطلبانی که امتیاز بین 100- 71 را کسب می کنند مدرک C1 اعطا خواهد شد. لازم به ذکر است به داوطلبانی که جمع امتیاز های آن ها از 50 کمتر است مدرک TÖMER داده نمی شود.

 

سخن پایانی

با شرکت کردن در دوره‌های آمادگی آزمون تومر، می‌توانید نمرات بالایی در این امتحان کسب کنید. موسسه اعزام دانشجوی دروازه شرق با برگزاری دوره‌های تخصصی تومر این امکان را برای داوطلبان ایرانی فراهم کرده است. با ثبت نام در این دوره‌ها توسط اساتید مجرب زبان ترکی را یاد می‌گیرید و مهارت شما در این زبان افزایش چشمگیری پیدا خواهد کرد. موسسه اعزام دانشجوی دروازه شرق با برخورداری مجوز از وزارت علوم، تحقیقات و فن آوری با برگزاری کلاس‌های آنلاین تومر این امکان را به زبان آموزان می‌دهد که حتی به صورت غیر حضوری هم راه خود را در مسیر یادگیری زبان ترکی استانبولی ادمه دهند.

اشتراک گذاری

کاربر گرامی اگر از محتوا موجود در این صفحه خوشتان آمده است می توانید توسط دکمه های زیر آن را با دوستان خود در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

اشتراک گذاری در facebook
فیسبوک
اشتراک گذاری در twitter
توئیتر
اشتراک گذاری در linkedin
لینکداین
اشتراک گذاری در whatsapp
واتساپ
اشتراک گذاری در telegram
تلگرام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کمک احتیاج دارید ؟ با ما در ارتباط باشید